Kayıt ol

Merhabalar, Sorularınızı Sorun Cevaplayalım, Site Kullanım Desteğine Yardım'dan Ulaşınız, Eksiksiz Kullanım İçin İse Ücretsiz Kayıt-Üye Olunuz !

+ Cevap Ver + Yeni Konu aç
1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Üyelik tarihi
    24.01.2012
    Yer
    osmaniye/merkez
    Mesajlar
    488
    Aldığı Beğeni
    49

    çokgenlerle ilgili sorular

    1.

    Şekildeki düzgün beşgenin X, Y, Z, T ve U köşeleri, ABCD dikdörtgeninin kenarları üzerindedir.
    Buna göre, kaç derecedir?
    A) 9 B) 12 C) 15
    D) 18 E) 21


    2. Bir genel çokgen ancak 15 elemanla tek olarak belirtilebildiğine göre, kenar sayısı en az kaçtır?
    A) 12 B) 11 C) 6
    D) 7 E) 9


    3. “Çevre uzunlukları eşit olan çokgenler içinde düzgün olanın alanı en büyüktür.”
    Buna göre çevresi 36 cm olan bir dörtgenin alanı en çok kaç cm² olabilir?
    A) 25 B) 36 C) 49
    D) 64 E) 81


    4. Şekildeki ABCD dikdörtgeni, bir kenarı 1 cm olan karelere ayrılmıştır.

    ABGDCD alanı kaç cm² dir?
    A) 22 B) 21 C) 20
    D) 19 E) 18


    5. Bir açısı 1500 olan düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
    A) 6 B) 8 C) 10
    D) 12 E) 16


    6. Aşağıdaki şekilde ABCDE bir dışbükey beşgendir.

    FED açısının ölçüsü 300
    EAB açısının ölçüsü 100
    ABC açısının ölçüsü 1300
    DCG açısının ölçüsü 1200
    EDC açısının ölçüsü kaç derecedir?
    A) 100 B) 95 C) 90
    D) 85 E) 80


    7.

    A) 48 B) 55 C) 60
    D) 66 E) 75


    8.

    Bir kenarı 12 cm olan bir ABCD karesinin ke-narları 3 er eşit parçaya bölünüyor ve şekildeki gibi bir EFGHIJKL sekizgeni elde ediliyor.
    Sekizgenin alanı kaç cm² dir?
    A) 96 B) 108 C) 112
    D) 120 E) 128


    9.

    Bir ABCD karesinin [AB] ve [CD] kenarları üçer, [BC] ve [AD] kenarları da ikişer eşit parçaya bölünmüştür.
    Buna göre, oranı kaçtır?



    10. Alt kenarı bir konveks çokgenin iç açılarının toplamı aşağıdakilerden hangisine eşit-tir?
    A) 6 dik açı B) 4 dik açı C) 8 dik açı
    D) 10 dik açı E) 12 dik açı


    11. Bir on beşgenin aynı köşesinden diğer köşelere çizilen köşegenler bu çokgeni kaç üçgene böler?
    A) 13 B) 14 C) 16
    D) 18 E) 24


    12.

    A) 12 B) 14 C) 20
    D) 22 E) 24


    13. 12 Kenarlı bir düzgün çokgenin bir iç açısı kaç derecedir?
    A) 150 B) 140 C) 130
    D) 120 E) 110


    14. Düzgün bir çokgenin bir iç açısı bir dış açısının 4 katı olduğuna göre bu çokgenin kenar sayısı kaçtır?
    A) 12 B) 11 C) 10
    D) 9 E) 8


    15.

    Kenarları a, b, c, d ve e olan beşgenin her köşesinden, bu kaşeyi oluşturan kenarlara birer dikme çizilerek şekildeki x, y, z, t ve u açıları elde edilmiştir.
    Buna göre,
    X+y+z+t+u
    toplamı kaç derecedir?
    A) 860 B) 720 C) 640
    D) 450 E) 360


    16.

    O merkezli çember içine çizilen yukarıdaki düzgün altıgende K, L ve M bölgelerinin alanları hangi sayılarla orantılıdır?



    17. Bir düzgün beşgenin iç açılarından birinin ölçüsü , dış açılardan birinin ölçüsü dır.
    Buna göre, oranı kaçtır?



    18.




    19.

    Yukarıdaki verilere göre, x kaç derecedir?
    A) 60 B) 62 C) 66
    D) 72 E) 74




    CEVAP ANAHTARI

    1-D 2-E 3-E 4-B 5-D

    6-A 7-D 8-C 9-C 10-C 11-A

    12-E 13-A 14-C 15-E 16-D 17-C 18-E 19-C


    yol vermişim KRALINA ,soytarısıyla işim olmaz....!!

 

 
YUKARIYA GİT